Îngerul necesar

Gen: suspans, dramă; An: 2016; Durata: 95 minute;

Scenariu: Gheorghe Preda;

Regie: Gheorghe Preda;

Imagine: Silviu Stavilă; Decoruri: Gheorghe Preda; Costume: Mihaela Ularu; Muzica: Laura Georgescu-Baron; Sunet: Călin Potcoavă; Montaj: Laura Georgescu-Baron;

Cu: Anca Florea, Constantin Florescu, Emily Daler, Ilinca Vandici ;

Sinopsis:

Ana este pianista şi compozitoare. E tânără, are o poziţie socială de invidiat, proiecte muzicale diverse şi multă energie. Locuieşte într-o casă mare, decorata minimalist, în alb şi negru, într-o zonă rezidenţială a Capitalei. Din păcate, ea suferă de astm. Combinat cu o ciudată formă de alergie. Anumiţi stimuli din mediu îi provoacă şocuri pe cât de periculoase pe atât de imprevizibile.


În plus are şi probleme afective. Nu se simte în siguranţă decât în singurătate, atunci când compune. Orice apropiere a cuiva, excepţie făcând Kate, o englezoaica, directoare a unei multinaţionale în publicitate, cu sediul în România, ea o resimte ca pe o agresiune. 


În acest context, un necunoscut îi dă de la distanţă neşteptate şi paradoxale dovezi de dragoste. Sunt mesaje ironice, cadouri neaşteptate, manipulări inteligente. Toate semnalele care vin din partea lui au ceva în comun: culoarea albastră şi o nuanţă moralizatoare. Ritualul său de seducţie e mai degrabă o „defilare” a puterii sale: căci e suficient ca Ana să-şi dorească ceva şi, peste puţin timp, acel "ceva", să fie al ei. Realitatea din jurul femeii va fi modificată, iar ea se va simţi din ce în ce mai mult ca un actor într-un show mediatic uriaş, al cărui scenariu îi rămâne, până la sfârşit, necunoscut. 


Spectatorului îi rămâne să-şi imagineze motivaţiile şi intenţiile personajului nevăzut din film care, asemeni unui zeu capricios, organizează în jurul său un întreg spectacol, dând din când în când dovezi de dragoste imprevizibile şi paradoxale.


Filmul va rula in urmatoarele locatii: