Despre noi


MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line).

 

Scopul proiectului a fost acela de a promova arta cinematografică românească, de a-i omagia pe marii cineaşti români şi de a revalorifica patrimoniul naţional de film, oferind publicului posibilitatea de a avea acces gratuit la serile de film românesc şi de a rememora filme de referinţă. De asemeni, la nivel local, prin acest proiect s-a urmărit şi valorificarea, din punct de vedere cultural, a unor spaţii în aer liber (pieţe centrale, zone de promenadă sau parcuri), prin organizarea unor activităţi culturale remarcabile, în beneficiul locuitorilor oraşului.

 

Caravana filmului românesc va continua pe tot parcursul anului 2014, cu două proiecte:

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale

şi

Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul 

 

Carava filmului românesc este un proiect iniţiat de MDV AUDIO STUDIO şi Asociaţia CineCultura, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN).