Domnişoara Christina

Gen: dramă; An: 2014; Durata: 102 minute;

Scenariu: Alexandru Maftei;

Regie: Alexandru Maftei;

Imagine: Radu Aldea; Decoruri: Vali Ighigheanu şi Oana Marinescu; Costume: Maria Miu; Muzica: John Wygens; Sunet: Tudor Petre; Montaj: Theodora Penciu;

Cu: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Andrei Ionescu, Daria Puşa, Andreea Gheorghe, Razvan Hîncu, Bogdan Farcaş, Toma Cuzin, Corneliu Jipa, Despina Stănescu, Cristina Moldoveanu;

Sinopsis:

"Domnisoara Christina" este un thriller psihologic, ecranizare a prozei fantastice omonime de Mircea Eliade.

Tânărul pictor Egor Pașchievici soseşte împreună cu Sanda, iubita lui, la conacul ei de la moşie. Aici o cunoaşte pe doamna Moscu, mama ei, si pe Simina, sora mai mică, precum şi pe Nazarie, un profesor de istorie care face cercetări arheologice în zonă. Cele trei o venerează pe domnişoara Christina, sora mai mare a doamnei Moscu, ucisă în urma cu 30 de ani în împrejurări neclare în timpul răscoalelor de la 1907.


Curând după ce Egor vede tabloul domnişoarei Christina, el se simte atras de ea într-un fel inexplicabil. Domnişoara Christina îi apare lui Egor în vis, dar nu numai. Ea este trezită misterios la viaţa prin ritualuri ciudate de doamna Moscu şi Simina. Domnişoara Christina se îndrăgosteşte de Egor, în schimb Sanda devine din ce în ce mai bolnavă, iar boala ei pare să fie în directă legătură cu întruparea Cristinei.

Nazarie are teoria lui despre domnişoara Christina. Cercetând spusele sătenilor el crede ca ea este un strigoi care bântuie locul.

Pentru a o salva pe Sanda a cărei stare devine critică, Egor se hotărăşte să o înfrunte pe Christina. 

 

Site web: http://www.domnisoarachristina.ro/

O producţie MITRA FILM

Filmul va rula in urmatoarele locatii: