„Caravana filmului românesc” revine la Oneşti

 

„Caravana filmului românesc” revine la Oneşti cu filme clasice şi invitaţi speciali: Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu

 

 

După ce, anul trecut, Caravana filmului românescCapodopere ale cinematografiei naţionale a fost extrem de bine primită de către publicul din Oneşti, vara aceasta „Caravana” se întoarce, pentru o săptămână, din nou în localitatea din inima Moldovei.  

O săptămână dedicată filmului românesc, o săptămână în care spectatorii se pot întâlni cu mari capodopere ale literaturii române ce au stat la baza scenariilor acestor producţii. Un demers educaţional iniţiat de către MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura, ce se adresează în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, dar care a depăşit cu mult aceste graniţe.

În plus, iubitorii de film din Oneşti se pot întâlni cu mari actori ai scenei şi ecranului, care sunt invitaţii speciali ai „Caravanei” de anul acesta: Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu, precum şi cu o parte dintre creatorii filmelor, regizorii Şerban Marinescu, Laurenţiu Damian, Alexandru Maftei, Ovidiu Georgescu.

Cu acest prilej, publicul din Oneşti va avea ocazia să îi vadă pe Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu nu doar pe ecran, ci şi în faţa ecranului şi, de asemeni, vor putea să îi cunoască pe regizorii invitaţi şi să le adreseze întrebări.

 

Filmele proiectate anul acesta se situează pe o largă plajă stilistică, de la comedie: B.D. – LA MUNTE ŞI LA MARE, regie: Mircea Drăgan; TITANIC VALS, regia Paul Călinescu; CUCOANA CHIRIŢA, regie: Mircea Drăgan etc., la dramă: CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI, regia: Şerban Marinescu; TICĂLOŞII, regia: Șerban Marinescu etc.; de la filmul istoric: TUDOR, regia Paul Călinescu; NEAMUL ŞOIMĂREŞTILOR, regia: Mircea Drăgan; la filmul fantastic: DOMNIŞOARA CHRISTINA, regia: Alexandru Maftei; ULTIMUL ZBURĂTOR, regia: Ovidiu Georgescu.

Proiecţiile, care suntem convinşi că sunt aşteptate cu drag de către toţi iubitorii de film din Oneşti, vor avea loc în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” sau, în aer liber, pe platoul din faţa Primăriei Oneşti, în perioada 23 – 29 iunie 2014.

La toate proiecţiile intrarea este liberă.