„Caravana filmului românesc” prezintă filme clasice româneşti la Zalău

 

În perioada 12 – 14 mai a.c., „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” revine la Zalău cu proiecţii speciale de filme clasice româneşti, ce vor avea loc la Amfiteatrul din Parcul Central Municipal şi la Sala de spectacole din Clădirea Transilvania. Programul este unul complex şi se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor iubitori de film.

 

Şi anul acesta, vor fi prezentate capodopere ale cinematografiei româneşti, ale căror scenarii au ca sursă de inspiraţie romane celebre, nuvele şi povestiri. Prin acest demers cultural, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” vizează şi aspectul educaţional - nu doar de divertisment - al vizionării filmelor, intenţionând ca, prin intermediul acestor creaţii cinematografice, să stimuleze interesul tinerilor pentru lectură.

 

Cei mai mici dintre spectatori vor fi purtaţi în lumea magică a povestirilor din „Amintiri din copilărie”, „Dumbrava minunată” sau „De-aş fi Harap Alb”. Adolescenţii şi cinefilii de toate vârstele sunt invitaţi la filme cu subiecte variate, de la povestea de dragoste din „Liceenii”, la investigaţia crimei din „Baltagul”, pana la „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”.

 

„Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura şi MDV Audio Studio şi este realizat, la Zalău, în parteneriat cu Consiliul Local Zalău şi Casa Municipală de Cultură. 

 

La toate filmele prezentate în cadrul „Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul”, publicul are acces gratuit.