„Caravana filmului românesc” ajunge la Ploieşti şi Câmpina, în perioada 21 – 23 august

 

În acest sfârşit de săptămână de vară fierbinte, locuitorii din două oraşe prahovene - Ploieşti şi Câmpina - , sunt invitaţi să uite de căldura care a cotropit întreaga ţară şi să petreacă trei seri de reală delectare artistică.

Astfel, în zilele de 21, 22 şi  23 august, Caravana filmului românesc –

Capodopere ale cinematografiei naţionale va aduce publicului spectator filme din patrimoniul cinematografic românesc, filme care au încântat generaţii şi, de multe ori, au constituit un refugiu emoţional în anii în care restricţiile sociale sufocau întreaga societate românească. În acelaşi timp, aceste filme au constituit prilej de valoroase creaţii actoriceşti pentru generaţiile de aur ale actoriei româneşti: Toma Caragiu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Emil Hossu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Horaţiu Mălăele, Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu şi mulţi alţii.

            Şi, dacă la Câmpina, organizatorii s-au gândit la un program exclusiv bazat pe comedii de succes (SECRETUL LUI BACHUS,  NEA MĂRIN MILIARDAR, BULETIN DE BUCUREŞTI etc.), la Ploieşti programul este completat cu un film de dramă, un omagiu adus armatei române care s-a sacrificat în timpul Celui de al Doilea Război Mondial: NOI, CEI DIN LINIA ÎNTÂI.

            La Câmpina, proiecţiile au loc la Casa de Cultură „Geo Bogza”, la orele 18.00 şi 20.00.

Spectatorii ploieşteni sunt invitaţi, însă, în aer liber, de la ora 21.00, pe iarba Parcului de la Sala Sporturilor “Olimpia”, în zona Turnul Paraşutiştilor.

Intrarea la aceste proiecţii este gratuită.